Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του ΕΚΦΕ Ημαθίας για τα Σεμινάρια Χημείας και Βιολογίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δυο ακόμη σειρών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που οργάνωσε το ΕΚΦΕ Ημαθίας για τους Καθηγητές ΠΕ04, που προσεγγίζουν με τους μαθητές τους τα γνωστικά αντικείμενα Χημείας και Βιολογίας στις σχολικές μονάδες του νομού Ημαθίας.

Συγκεκριμένα:
Οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου της Χημείας Γ΄ Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο Τρίτη 25, Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιανουαρίου για τους Καθηγητές Χημείας των Γυμνασίων των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα, στους Εργαστηριακούς χώρους του ΕΚΦΕ Ημαθίας.
Το Σεμινάριο οργανώθηκε σε δυο μέρη:
Στο πρώτο μέρος η Συνεργάτης του ΕΚΦΕ Ημαθίας, κ. Κατερίνα Ραφτοπούλου, Χημικός, εισηγήθηκε το θέμα «Η Ασφάλεια των Μαθητών και των Καθηγητών στο Εργαστήριο Χημείας».
Στο δεύτερο μέρος οι Καθηγητές χωρισμένοι σε Ομάδες Εργασίας, εργάστηκαν με την εφαρμογή Φύλλων Εργασίας, στα πειράματα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τους μαθητές στις Σχολικές Μονάδες. Τα αντικείμενα αυτά αποτελούν υποχρεωτικά πειράματα για τη Χημεία της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου.

Ενώ οι εργασίες του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου της Βιολογίας Γ΄ Γυμνασίου και Γ΄ Λυκείου πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο Τρίτη 1, Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου για τους Καθηγητές Βιολογίας των Γυμνασίων και Λυκείων των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα, επίσης στους Εργαστηριακούς χώρους του ΕΚΦΕ Ημαθίας.
Το Σεμινάριο, όπως και το προηγούμενο, οργανώθηκε και αυτό σε δυο μέρη:
Στο πρώτο μέρος η Συνεργάτης του ΕΚΦΕ Ημαθίας, κ. Καλλιόπη Μάντζιου, Βιολόγος, εισηγήθηκε το θέμα «Η αναγκαιότητα Εργαστηρίου Βιολογίας και ο ρόλος του στη μαθησιακή πορεία των Μαθητών».
Στο δεύτερο μέρος οι Καθηγητές χωρισμένοι σε Ομάδες Εργασίας, εργάστηκαν με την εφαρμογή Φύλλων Εργασίας, στα πειράματα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τους μαθητές στις Σχολικές Μονάδες. Σε ένα από αυτά απομονώθηκε DNA, ενώ σε ένα άλλο μελετήθηκαν αποικίες μικροβίων που καλλιεργήθηκαν από τους Καθηγητές.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζουν μια από τις ομάδες εργασίες που απομόνωσαν το DNA, το απομονωμένο DNA, καθώς και μια γενική εικόνα από τις εργασίες των Καθηγητών στο Εργαστήριο Βιολογίας.

Τα Σεμινάρια άνοιξε ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Α. Ζώκος, Δάσκαλος Φυσικής, με σύντομες εισηγήσεις σχετικά με το ρόλο του ΕΚΦΕ Ημαθίας και την σημασία της διαρκούς αλληλεπίδρασης των Καθηγητών που διδάσκουν τις Φυσικές Επιστήμες με τη νέα γνώση, για τη διαρκή βελτίωση του έργου τους και ολοκληρώθηκαν με συζήτηση-αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: